De term silly season is een begrip in de wondere wereld van de Formule 1. Iedere zomer gonst het van de geruchten over welke rijder waar naar toe gaat. Of toch weer niet. Meestal is het onzin, soms ook weer niet. Maar amusant is het altijd.

Dit jaar lijkt het silly season echter een saai verhaal te worden. Bij weinig teams lijken veranderingen op stapel te staan. Williams, Ferrari, McLaren, RedBull en Mercedes lijken sowieso door te gaan in de huidige bezetting.

Maar ook de kleinere teams doen dit jaar niet mee aan de geruchten. Eerder al werd duidelijk dat Vitantonio Liuzzi ook in 2011 voor Force India zal gaan rijden en vandaag maakte zijn teamgenoot Adrian Sutil duidelijk graag te willen blijven.

We maken zoveel progressie de laatste tijd. Ik zou niet weten waarom ik weg zou moeten bij dit team, aldus de 27-jarige Duitser die nooit voor een ander F1 team uitkwam. Ik zou heel graag de eerste overwinning van Force India meemaken.

Dit seizoen behaalde Sutil in vijf van de tot dusver acht gereden races punten en staat daarmee halverwege het seizoen tiende in de WK-stand.