De Frankfurter Allgemeine Zeitung bericht dat Lux vorige week officieel een aanklacht heeft ingediend. “Er ligt een aanklacht tegen de heer Sutil voor het veroorzaken van lichamelijk letsel”, bevestigde een woordvoerder van de openbare aanklager.

Formule 1-coureur Adrian Sutil [Force India] moet zich voor de rechtbank verantwoorden wegens de mishandeling van Eric Lux, de mede-eigenaar van de Lotus Renault GP-renstal. Volgens de Zwitserse advocaat van het slachtoffer wordt de Duitser aangeklaagd wegens het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Lux overweegt ook de internationale autosportfederatie (FIA) en Force India in de strafzaak te betrekken. Daarmee zou de superlicentie van Sutil in gevaar kunnen komen.

Sutil wees een schikkingsvoorstel om een paar races niet mee te doen af, zo laat zijn manager Manfred Zimmerman weten. We hebben het volste vertrouwen dat het gerechtshof tot de conclusie komt dat Adrian niemand heeft aangevallen

Het wordt wel een zeer vreemde zaak. Ten eerste is pas na twee maanden een aanklacht en ten tweede, waarom een schikkingsvoorstel “om een paar races niet te rijden”?! Eerder eiste Lux $10 miljoen van Sutil. Wat er daarna is gebeurt weet niemand, maar Lux lijkt nu erop uit te zijn om Sutil’s carriere te breken door de FIA erbij te betrekken?

We houden u op de hoogte!