Na zijn gedwongen vertrek uit de Formule 1 is bij Adrian Sutil de wens om een wereldkampioen te worden groter dan ooit. De Duitser meent dat dit streven hem mentaal sterker heeft gemaakt.

De oude nieuwe coureur van Force India kreeg de voorkeur boven derde rijder Jules Bianchi en dus een tweede kans. Sutil zal samen met Paul Di Resta dit seizoen de eer hoog trachten te houden voor het team uit Silverstone.

In januari 2012 werd Adrian Sutil tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 18 maanden en een boete van € 200.000 veroordeeld, wegens toebrengen van zwaar lichamelijk letsel na een vechtpartij in een nachtclub in 2011.

Sutil, wiens beste resultaat een vierde plaats in de 2009 Grand Prix van Italië was, zei dat hij was opgelucht om eindelijk een racestoeltje te heroveren, maar op hetzelfde moment dat de ‘pauze‘ hem ook had geholpen na te denken over zijn carrière.

Ik keek de races op TV. Ik heb toen geprobeerd om een stap terug te nemen van de sport. zei hij. In het midden van het afgelopen seizoen voelde ik me zoveel sterker en vond mijn, laten we zeggen, nieuw doel in het leven … om een wereldkampioen te worden.

Ik ben niet in de Formule 1 teruggekomen om simpelweg rondjes te rijden. Dan kan ik net zo goed thuis blijven en iets anders gaan doen. De auto is erg belangrijk, maar je moet je motivatie hervinden. Ik ben hier om te racen tegen ‘s werelds beste coureurs en als iemand niet de drang heeft om te winnen, dan hoor je hier niet thuis!

Sutil werd ‘afgestoten‘ door het team in 2011 na het incident waarin Eric Lux, op dat moment chief executive van Genii Capital die het team van Renault F1 [nu Lotus GP] had overgenomen. De Duitser zou deze man hebben verwond met een champagneglas aan zijn nek/hals. Lux zei na het vonnis alles achter zich te willen laten.

Adrian zei tevens dat hij zich geen zorgen maakt over een terugkeer naar China in april en was ervan overtuigd dat hij geen problemen zal ondervinden om aan alle races van het kalender deel te nemen.

Alles gebeurt met een reden zou ik zeggen. Je kunt het niet veranderen, maar het is nu eenmaal gebeurd.” Sutil zei. “Je moet gewoon leren, je moet begrijpen dat nadeel is nog een andere kant. Het is gewoon maakt je sterker., zo zei Sutil in een interview met de Guardian.

Nu rest er nog een ‘obstakel‘ voor Adrian Sutil. Namelijk een ontmoeting met zijn voormalige vriend, Lewis Hamilton. De gewezen teamgenoten in de Formule 3 raakten privé gebrouilleerd, nadat Lewis Hamilton niet getuigde in de zitting omtrent het incident.

Leave a Reply

Your email address will not be published.