Timo Glock en Bas Leinders kregen de eer om de Formula Superfund SF01 te testen in Spanje op het circuit van Jerez, beide heren waren dan ook onder de indruk van hun testrit met de nieuwe SF01.
Het testwerk werd vooral gedaan om de nodige feedback te verkrijgen voor het aankomende Formula Superfund Championship.

Timo Glock:

” De SF01 is een zeer indrukwekkende wagen en is zeker een goede basis voor jonge piloten die het willen maken tot in de Formule 1.
Met mijn ervaring is dit de wagen die het meest aanleunt bij een Formule 1 wagen, het is een zeer krachtige wagen.
Ik ben gewoon om met tractiecontrole te rijden in de Formule 1, met minder speling voor overstuur en onderstuur, maar ik vond een goed ritme tijdens de sessie en heb dan ook 40 rondjes kunnen rijden.
Het ziet er alleszins goed uit voor volgend jaar.”

Zowel Glock als Leinders hebben ervaring in de Formule 1, Glock als piloot bij Jordan en Bas leinders als testpiloot bij het Minardi team.
Leinders mocht een volledige race simulatie ondernemen, waaronder zelfs een pitstop.

Bas Leinders:

“De SF01 is de meest krachtige wagen waar ik ooit mee gereden heb, buiten de Formule 1 dan, maar dan nog zal het verschil niet groot zijn. Ik was verbaasd van de kracht en de rijbaarheid, de wagen is stabiel en allesbehalve nerveus.
Voor mij was de simulatie echt genieten en we hebben heel wat feedback vergaard.”

Leinders en Glock zijn niet de enige die de SF01 zullen testen, ook Nicky Pastorelli en Mathias Lauda komen nog aan bod voor een testrit.
Of Leinders een overstap overweegt naar de Superfund is niet duidelijk, alles zal afhangen wat zijn toekomst in de F1 zal zijn.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter