Robert Kubica heeft woensdag zijn tweede test voor Renault voltooid. De Pool reed op het Paul Ricard circuit negentig probleemloze ronden in een Lotus-Renault uit 2012.

Renault is aan het onderzoeken of een terugkeer van Kubica in de koningsklasse van de autosport mogelijk is. De winnaar van de Canadese grand prix in 2008 reed eerder al meer dan honderd ronden in Valencia, mocht een demo geven op Goodwood en was woensdag wederom in de Renault te vinden voor een tweede test. Daarmee lijkt de kans op een terugkeer in de Formule 1 alleen maar groter te worden.

Begin 2011 crashte Kubica zwaar met een rally auto. Hij raakte daarbij zwaargewond, en even was er vrees dat zijn arm geamputeerd moest worden. Een terugkeer in de Formule 1 leek daarmee in eerste instantie uitgesloten.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!