De successen van Sebastian Vettel zijn nadelig voor de Britse GP. Volgens de organisatoren van de GP op Silverstone heeft het succes van Vettel een nadelige invloed op de kaartverkoop.

De kaartverkoop voor de race op Silverstone loopt niet lekker. Er zijn tien procent minder kaarten verkocht in vergelijking met vorig jaar geeft managing director Richard Phillips toe. Volgens Phillips zullen goede prestaties van Lewis Hamilton en Jenson Button de kaartverkoop een boost geven.

Op dit moment doen Sebastian Vettel en Red Bull Racing het erg goed, vertelt Phillips. Persoonlijk vind ik Vettel een goede rijder en ik hou van Red Bull, maar het zou prettig zijn als ze niet de hele tijd winnen.

Niet alleen het succes van Vettel heeft ervoor gezorgd dat de kaartverkoop is teruggelopen. Vorig jaar had het circuit van Silverstone te maken met erg slecht weer. Er ontstond grote chaos door de regenval en toeschouwers konden op de dag van de kwalificatie niet op het circuit komen. Ook de problemen van vorig jaar hebben zijn invloed gehad op de ticketverkoop, aldus Richard Phillips.