Het succes van Renault heeft het team geen windeieren opgeleverd, integendeel, het Frans-Engelse team wist zich verleden jaar bij de topteams te manoeuvreren.

Het team van Flavio Briatore wist verleden jaar een vierde plaats vast te leggen in het kampioenschap voor de constructeurs, zoiets gaat niet ongemerkt voorbij.

Sinds de laatste race van verleden jaar wist het team zo maar eventjes zeven sponsors binnen te halen, waarvan de laatste I-mode en Guru, deze laatste zijn namelijk goed zichtbaar aanwezig op de nieuwe R24.

Flavio Briatore:

“Onze commerci�le situatie weerspiegelt ons succes.
In 3 jaar zijn we van achteraan op de grid naar het hoogste schavot van het podium gegroeid, die vooruitgang is niet onopgemerkt gebleven bij de sponsors.”

Sponsors zijn van essentieel belang binnen de F1, door het geld of de samenwerking met sponsors kan een team verder ontwikkelen.
Geen succes in de F1 is gelijk aan stilstaan, iets wat in de F1 nefaste gevolgen kan hebben, zie maar naar de reeds verdwenen teams Prost en Arrows en voor Jordan en Minardi ziet het er ook niet rooskleurig uit.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter