Gisteren schreven we al dat Lance Stroll in tegenstelling tot Jolyon Palmer zichzelf ontwikkeld en er hard aan heeft gewerkt om zijn ‘bad luck’ te bestrijden.

Lance Stroll had zijn goede momentum van Canada meegenomen naar Bakoe, en ging vanaf een keurige achtste plek van start. Bovendien versloeg hij Williams-teamgenoot Felipe Massa voor de allereerste keer in de kwalificatie.

Een voorlopige kroon op zijn harde werk van de afgelopen weken is een podium in Bakoe, alsmede de verkiezing van ‘Driver of the Day’. Normaal gesproken is dat altijd een prooi voor Max Verstappen, maar de Nederlander werd weer eens in de steek gelaten door de techniek.

Na de rode vlag lag de jonge Canadees lange tijd op de tweede plaats, maar uiteindelijk passeerde Bottas Stroll nog. Lance had bij de herstart nog wel wat beter mogen opletten. Hij had dan wellicht Daniel Ricciardo achter zich kunnen houden.

Miljardair Lawrence Stroll, de vader van Lance, was geëmotioneerd na afloop. Het is een ongelofelijk weekeinde voor ons., aldus een zeer blije en trotse Lawrence.