Lance Stroll heeft zijn momentum meegenomen naar Bakoe. Morgen gaat de Canadees van start vanaf een keurige achtste plek. Bovendien versloeg hij Williams-teamgenoot Felipe Massa voor de allereerste keer in de kwalificatie.

Het was een enigszins gelukkige puntenfinish in zijn thuisrace, omdat veel sterke tegenstanders al vroeg uitvielen door het wilde gedrag van Carlos Sainz jr. bij de start. Maar aan het einde van het seizoen kijkt men louter naar de behaalde punten.

De achtste startplaats voor de Grand Prix van Azerbeidzjan is het beste kwalificatieresultaat van Stroll, die voor de tweede keer in acht races overigens Q3 wist te behalen.

Hoe anders is de situatie voor Jolyon Palmer.

De Brit ziet de druk per race toenemen, wat hem zelfs een pinnig gesprek opleverde met de BBC Radio 5. Jolyon hekelde het feit dat hem telkens werd gevraagd naar zijn motivatie.

Maar een crash op vrijdag en een brandje in de VT3, zorgen er niet bepaald voor dat Palmer kan vechten om een goede indruk te maken.

Voor Robert Kubica wordt steeds groter in de spiegels van Jolyon. Zeker nadat er wordt beweert dat de Pool zelfs sneller was dan beoogde reserve Sirotkin in de recentste testsessies. Hoelang nog voordat Renault de gok waagt met Kubica?

Op enkele sites waar men mee kan doen aan weddenschappen, kan men gokken op de kans dat Jolyon Palmer nog voor de zomerstop zal worden vervangen…