Lance Stroll heeft geen mooi vervolg kunnen geven aan zijn verrassende pole in de Turkse Grand Prix.

Stroll was voor de race al voorzichtig met zijn verwachtingen voor de Turkse GP, maar de Canadees had een goede start en sloeg meteen een gat van een vijftal seconden op teamgenoot Pérez. Ook na de pitstop voor intermediate banden behield Stroll zijn voorsprong.

Daar kwam plots een einde aan toen hij voor de twee keer naar binnen aan het einde van ronde 36.

Stroll kwam na zijn tweede pitstop als vierde weer op de baan, maar viel uiteindelijk terug naar P9. Teamgenoot Sergio Pérez had pas in de laatste ronde problemen met zijn banden, maar konen mocht als tweede het podium op klimmen.

Frustrerend als je eerst aan de leiding rijdt met een voorsprong van tien seconden en dan negende finisht

De oorzaak van zijn terugval is volgens Stroll duidelijk, al roept die ook vragen op. Ik weet dat het aan de graining lag, maar ik begrijp niet waarom ik er zoveel meer last van had dan de rest, aldus de Canadees.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!