Ook in China toont McLaren geen beterschap in de kwalificatie. Stoffel Vandoorne kwalificeerde zich P14, maar zag twee voordelen in het nadeel.

Zo bleef de Vlaming dicht bij teamgenoot Fernando Alonso die P13 pakte.

Renault, Haas en Force India waren allemaal sneller over een ronde dan de McLaren MCL33. Het resultaat van vandaag is een beetje teleurstellend, maar we staan min of meer op de plek die we hadden verwacht, reageert Vandoorne dan ook.

Verder richt onze Zuiderbuur zich op de strategie met een een vrije bandenkeuze als voordeel en dat lijkt hier best cruciaal. Iets wat Red Bull ook doet door op ultra’s te starten.

Ons tempo op de lange runs zag er vrijdag veelbelovend uit en de meeste wagens voor ons starten op ultrasoft. Zonder fouten kunnen we weer een sterke race afleggen., zo hoopt Stoffel Vandoorne


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!