Minardi verkoopt een deel van hun �archieven�. Vandaag kondigde Bache Treharne de datums aan voor de Paul Stoddart�s Formula One Auction, of met andere woorden een verkoop van bepaalde stukken. De bewuste datums zijn 18, 19 en 20 november. Dan verkoopt de Australische teambaas maar liefst 50% van de verzameling Formule 1-wagens en andere goederen, the place to be wordt de Minardi-fabriek in Ledbury (Engeland). Soddart plant om veel stukken te verkopen van zijn vorige team UK R&D, en ook een brede waaier van Formule 1-wagens, transportmiddelen van het team en pitonderdelen.

“De verkoop zal internationaal erg veel interesse hebben,” voorspeld veiler Chris Hall. “Ge�nteresseerde kopers zullen van over de hele wereld kunnen bieden dankzij onze uitgebreide internetmogelijkheden. We hebben al een heleboel ge�nteresseerde mails gekregen, en die gaan van concurrerende teams en VIP-arragementen tot enthousiastelingen en verzamelaars. De enorme selectie bestaat uit bijna 4000 onderdelen van wagens van Minardi, Arrows, Jordan, Tyrrell, Benetton, BAR en Brabham tot gekenmerkte memorabilia. Voor elke Formule 1-fan iets dus.”

 

“Om op de aankondiging te reageren,” vertelde Paul Stoddart,

“al die wagens die aangeboden worden nemen een periode van ongeveer tien jaar in, en is waarschijnlijk een van de beste moderne artikels ooit aangeboden. Het meeste komt van oudere teams als Tyrrell en Arrows, maar ook ander wagens, motoren en onderdelen van teams als BAR, Jordan en natuurlijk Minardi. En wat het zo speciaal maakt zijn niet alleen de 4000 dingen, maar ook dat toekomstige kopers toegang hebben tot honderden unieke stukken waaronder dingen uit de fabriek en uitrustingen, wagens waar ooit mee geracet werden en nog rijklaar zijn, en nog zovele andere stukken die geschikt zijn voor een veiling.

Ik denk dat er iets is voor iedereen, van een wagen tot een T-shirt, en voordurend vraagt men mij �waar kan ik goede Minardi-merchandise kopen?� Wel, hier is je kans.”

De mensen onder jullie die wat geld teveel hebben of gewoon ge�nteresseerd zijn, kunnen hier terecht. Wel moet de catalogus nog online komen, maar de link is te bewaren tot binnen een maand.

Bron: Press release Minardi

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter