Volgens oud-wereldkampioen Jackie Stewart moet Lewis Hamilton meer tijd en moeite besteden aan ‘mind-management’, om zo zijn zijn potentieel weer te herwinnen en zijn kansen in dit seizoen [en verder] te keren.

Na twee afzonderlijke incidenten met Felipe Massa in de Grand Prix van Singapore afgelopen weekend, zei Stewart dat hij niet begrijpt waarom de Brit niet zijn volle potentieel kan leveren op dit moment.

Ik ben een beetje in de war, omdat Lewis zeker weet hoe hij moet rijden in een F1 en een zeer grote hoeveelheid natuurlijke talent heeft. Maar als hij de geschiedenis wil ingaan als een geweldige F1-coureur, kan hij niet doorgaan met deze incidenten. En let wel, niemand van de grote coureurs reed die manier zoals Hamilton dat nu doet, zo zei Stewart tegen Autosport.

Hij beschikt over alle vaardigheden, maar op een of andere manier springt hij “mentaal uit de versnelling“. Net als in Singapore tijdens de kwalificatie bij het verlaten van de pits. Ik kon niet geloven dat hij bijna een incident had, dat het einde van de kwalificatie voor hem had betekent

De race-incident [met Massa] was wederom onnodig, dus ik denk dat hij nodig heeft om na te denken over zijn mind-management. Hij heeft de skills en hij heeft de capaciteiten, maar helaas is Lewis te vaak betrokken bij incidenten. Michael [Schumacher] heeft hetzelfde probleem, maar alle grote coureurs, de Fangios, Jim Clarks, Niki Lauda, ​​ikzelf – we hadden niet veel ongelukken

Met dat laatste ziet Stewart wellicht over het hoofd dat de auto’s in zijn tijd niet zo veilig waren als nu. Dus natuurlijk zorgden de coureurs uit die tijd er zoveel mogelijk voor om geen incidenten te veroorzaken.

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh sprong in de bres voor Lewis Hamilton. Whitmarsh benadrukt dat iedereen fouten maakt en dat Hamilton hier alleen maar van zal leren. Bovendien reed hij na het incident een sterke race.