Drievoudig wereldkampioen Jackie Stewart vindt het jammer dat er slechts drie autofabrikanten in de Formule 1 actief zijn. Nu zijn alleen Ferrari en Mercedes met een eigen team vertegenwoordigd, terwijl Renault alleen motoren levert.

Slechts enkele jaren geleden waren de autofabrikanten in veel grotere getale in de Formule 1 vertegenwoordigd. Renault, Toyota, Honda en BMW waren in 2008 met een eigen team actief. Stewart snapt niet dat ze zijn vertrokken. Met het oog op de werkelijke situatie is het jammer dat er minder grote fabrikanten bij zijn dan vroeger. Ik kan hun politiek eerlijk gezegd niet goed begrijpen en ervaar het als een fout. Er zijn nog nooit eerder zoveel auto’s en automobilisten op de wereld geweest. China en India horen bij de landen die zich nu motoriseren. Alle fabrikanten kunnen met de Formule 1 laten zien hoe zij op ecologisch en technisch niveau met elkaar concurreren.

Volgens Stewart liggen er namelijk belangrijke kansen in de Formule 1 voor het grijpen. Maar de man leeft kennelijk teveel in zijn eigen wereldje, aangezien er nu een diepe recessie heerst en het ongepast is om miljoenen te pompen in een te dure Formule 1. En er terwijl er mensen worden ontslagen!!!

De productie van het Genkse filiaal van Ford zal in 2014 definitief worden gezet. Hiermee verliezen zeker 4300 mensen hun baan. Het grootste gedeelte van de medewerkers komt volgend jaar al op straat te staan. Ook banen bij toeleveranciers staan op het spel, waardoor het aantal werklozen in België boven de 7500 uit dreigt te komen.

In Groot-Brittannië sluiten volgend jaar de fabrieken in Southampton en het Londense stadsdeel Dagenham. Daar verdwijnen zo’n 1400 banen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *