Karun Chandhok maakt sinds de Grand Prix van Duitsland geen deel meer uit van het Formule 1-grid. De Indiase coureur is bij HRT aan de kant geschoven en vervangen door Sakon Yamamoto. Chandhok maakt officieel nog wel deel uit van het team, maar perspectieven om dit jaar terug te keren zijn er niet.

Onbegrijpelijk, zo vinden McLaren-coureur Lewis Hamilton en Formule 1-baas Bernie Ecclestone. Hamilton: Karun is een hele goede coureur. Hij begrijpt de nuances van de sport zeer goed en als hij een goede auto tot zijn beschikking krijgt, dan zou hij in staat zijn om het verschil te maken. Helaas is het in de F1 belangrijker dat je geld meebrengt […dan een ander], dan dat je talent hebt.

Ecclestone voegt in de Times of India toe: Een Indiaas team helpt met het oog op de Grand Prix van India voor 2011, maar een coureur uit India zou nog meer bijdragen. Ik zou Karun graag volgend jaar in een competitieve wagen zien. Hij heeft nu een opleiding gehad in een auto waarmee niets mogelijk is. Karun verdient een wagen waarin hij zijn potentie kan laten zien.”

Ben jij het met Hamilton en Ecclostone eens? Discussieer mee op de Pits!