In een race die opvallend genoeg geen uitvallers kende, is Robert Doornbos als 18e gefinisht voor het team van Minardi. In Monza wist Doornbos hiermee zijn teamgenoot Christijan Albers en Jordan rijder Narain Karthikeyan ruim voor te blijven.

Bij de start van de 53 ronden tellende race wint Doornbos twee posities wanneer Mark Webber en David Coulthard met elkaar in aanraking komen.

Tot aan zijn tweede pitstop in ronde 34 kan Doornbos weliswaar geen posities winnen, maar rijdt hij wel vergelijkbare rondetijden als Red Bull veteraan David Coulthard (P16) en Tiago Monteiro (P17). Met minder als twintig ronden te gaan, blijft Doornbos ook na zijn tweede stop de druk opvoeren bij de Jordan coureur, maar ziet hij geen kans om ook deze Grand Prix v��r de beide gele wagens te finishen. Doornbos finisht zijn vierde Formule 1 race op een verdienstelijke 18e positie voor zijn teamgenoot en Narain Karthikeyan.

F1 Robert Doornbos Doornbos:  ” Ik kan terugkijken op een positief weekend. In alle trainingen, de kwalificatie en de race was ik goed op snelheid. Omdat ik in mijn eerste stint weinig grip had kon ik Monteiro lastig bijhouden, maar de tweede helft van de race waren we weer wel vol competitief. Nu op naar Spa-Francorchamps, waar ik natuurlijk megagoede herinneringen aan bewaar na mijn overwinning in de F3000 vorig jaar. Het is niet alleen een fantastisch circuit om op te rijden, maar ook nog eens mijn �thuiscircuit�. Ik hoop veel Nederlandse vlaggen langs de baan te zien!”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter