Peter Sauber kondigde vorig jaar met enige trots aan dat hij Giancarlo Fisichella had kunnen strikken voor zijn Sauber team. Enkele weken zei hij nog dat Fisico enkel voor veel geld bij het team zou mogen vertrekken, maar vandaag werd duidelijk dat hij Giancarlo zonder slag of stoot naar Renault laat gaan.

“Ik vind het spijtig dat Giancarlo op het eind van dit seizoen bij ons vertrekt. Hij is niet alleen een eerste klas racer, hij is ook een zeer aangenaam iemand.
Ik begrijp zijn beslissing, hij vertelde me bij zijn contractbespreking dat hij Sauber wou gebruiken als een springplank voor zijn carri�re en dat heeft hij nu kunnen bereiken. Na Heinz-Harald Frentzen (Williams 1997) en Kimi Raikkonen (McLaren 2002) is dit nu de derde rijder van ons die doorstroomt naar een topteam. Dit wil veel zeggen over de kwaliteit van Sauber Petronas. We hebben een omgeving waar rijders hun kwaliteiten optimaal kunnen ontwikkelen. Omdat we zo’n goede reputatie hebben staan we niet onder druk bij het zoeken naar een geschikte vervanger.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter