Michael Andretti was een grootheid in de Indycars, maar in Europa wild het niet lukken. Na een mislukte missie met McLaren in de F1 in 1993 droop hij weer af naar de andere kant van de oceaan. Sindsdien heeft geen enkele Amerikaan de overstap naar de Formule 1 gewaagd. Even leek het er een aantal jaar terug nog op dat Bryan Herta naar Minardi zou gaan, maar ook dat ging uiteindelijk niet door.

Al een aantal jaren loopt Red Bull baas Dieter Mateschitz rond met het team om een Amerikaan in de Formule 1 te brengen. Nu hij zijn eigen team heeft lijkt hij dichter bij de realisatie van dit plan dan ooit tevoren. De eerste Amerikaan die een kans zal krijgen is Scott Speed. Speed werd afgelopen seizoen kampioen in de Duitse Formule Renault en heeft nu toegegeven dat hij een Formule 1 test zal krijgen bij Red Bull volgend seizoen.

Speed zal zich komend seizoen richten op de GP2 Series, de vervanger van de F3000:

“Ik heb nog geen beslissingen genomen, maar GP2 is zeer realistisch voor volgend seizoen. Daarbij ben ik al zeker van een Formule 1 test bij Red Bull om me voor te bereiden op 2006.”

Uit de woorden van Speed lijkt het er op dat we dus in 2006 al een Amerikaan in de Formule 1 mogen verwelkomen. Maar voor het zover is heeft Speed nog een lange weg te gaan. In een jaar kan immers veel gebeuren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter