Ondanks een spervuur van wereldwijde kritiek op de weinig enerverende GP van Valencia afgelopen zondag, lijkt de toekomst van de race zeker. Sterker nog, als we Radio Valencia en Cadena SER mogen geloven zal het stratencircuit volgend jaar Barcelona vervangen als gastheer van de Grand Prix van Spanje.

Sinds Valencia in 2008 op de F1-kalender debuteerde staat het te boek als de Grand Prix van Europa. Bernie Ecclestone wil echter af van twee races in één land en volgens de berichten zal Barcelona daar nu dus de dupe van worden. De deal die de organisatie van de race in Valencia met Ecclestone af gaat sluiten zou het stratencircuit nog tot 2021 op de kalender houden.

De Spaanse Grand Prix heeft een lange historie. In 1954 werd de eerste Spaanse GP gehouden op het stratencircuit van Pedralbes, in een buitenwijk van Barcelona. Daarna verhuisde de race naar Jarama, Montjuich en Jerez, alvorens het in 1991 een vast onderkomen leek te vinden op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Daaraan lijkt nu dus een einde te komen.