Ondanks dat het de derde jaar is voor HRT, bleek het ook voor aanvang van seizoen 2012 te moeilijk voor het Spaanse team om geen rommelige voorbereiding zonder tests met de nieuwe F112 te beleven.

Maar het team van HRT heeft een steuntje in de rug gekregen van de Spaanse autosportbond. Carlos Gracia, voorzitter van de Spaanse autosportbond en vice-president bij de internationale autosportbond FIA, stelt dat het HRT van nu in niets is te vergelijken met Hispania Racing dat in 2010 debuteerde. Dit HRT zou eigenlijk een nieuw team zijn, zo zegt Gracia.

Pedro de la Rosa weet waar hij zich bevindt. Namelijk bij een compleet nieuw team, hoewel sommigen geloven dat dit hun derde jaar is. Maar dat klopt niet, ze zijn met een schone lei begonnen. Ze zijn maar net gestart en moeten het imago dat in de afgelopen jaren is “opgebouwd” nog oppoetsen. Dat is de handicap voor Pedro, maar het team heeft dankzij hem geloofwaardigheid en ook omdat het een goede zakelijke investering is.

Waar de ‘steun’ van de bond nu uit zou bestaan, was de media (nog) niet duidelijk. Eerder zocht de bond sponsors voor Pedro de la Rosa.