Als de voortekenen niet bedriegen zal de Duitse GP dit jaar worden verreden op de Nurburgring. Bernie Ecclestone hoopt daar deze week uitsluitsel over te krijgen.

De Britse F1-dictator maakt zich in ieder geval sterk voor het voortbestaan van deze race, want: wij kunnen het ons niet veroorloven om de Duitse Grand Prix te verliezen. Schijnbaar wil Ecclestone heel erg graag dat de armlastige Nurburgring op de kalender blijft, want het Duitse Auto Motor und Sport suggereert zelfs dat Bernie geld uit eigen zak bij zal leggen om de race door te laten gaan.

Of dat waar is is nog onduidelijk, maar Karl-Heinz Steinkuehler, woordvoerder van het circuit, geeft aan tevreden te zijn met Ecclestone’s inzet. We zijn heel blij dat de heer Ecclestone zo positief is, zegt de Duitser. De laatste gesprekken hopen we snel af te ronden en dan zal er een definitieve uitspraak zijn.

Voor de laatste nog beschikbare plek op de kalender worden de namen van Oostenrijk en Turkije genoemd in de media. Ecclestone sluit Oostenrijk hoogstpersoonlijk uit: De Red Bull Ring in Oostenrijk is geweldig en de mensen zijn vriendelijk en plezierig om mee te werken. Helaas zijn er veel te weinig hotels in de regio voor een Grand Prix.

Turkije zou een andere mogelijkheid zijn. De race op Istanbul Park werd twee jaar geleden voor het laatst verreden en ook in 2013 zullen de motoren niet brullen in Turkije. Premier Recep Tayyip Erdogan maakte aan alle hoop een eind. Zijn regering zal F1-deelname niet financieel steunen en daarmee kan er een definitieve streep door de Turkse GP gezet worden.

Maar welk circuit blijft er dan nog over om als gastheer te dienen voor de twintigste race van het jaar? Waarschijnlijk geen, antwoord Ecclestone als de Oostenrijkse krant Krone hem die vraag stelt. Het weekend van 21 juli zal vrij blijven. Iedereen kan dit jaar dus langer op vakantie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.