F1-teams vragen veel te veel geld voor een racezitje. Was getekend, Adrian Sutil.

Sauber zal ongetwijfeld bij die teams horen waar Sutil het overheeft. Dat team koos er immers voor om zowel Sutil als Esteban Gutierrez te vervangen door Felipe Nasr en Marcus Ericsson voor 2015. De twee nieuwe rijders brachten allebei gigantische sponsorbedragen met zich mee.

Paydrivers zijn er altijd geweest in de koningsklasse van de autosport en zullen er vermoedelijk ook altijd blijven. Alleen is de situatie nu uit de hand aan het lopen., aldus de Duitser.

Sutil gaat zelfs zover om te stellen dat de Formule 1 daardoor geen sport meer is.

Het zou goed zijn om te kunnen terugkeren de tijd van Minardi en Arrows. Die teams maakten toen winst. Er waren wel enkele rijders die sponsoring met zich meebrachten, maar dat was geen prioriteit. Dan kunnen we de F1 weer een sport noemen, want dat ik kan op dit ogenblik niet zeggen wat de F1 precies is., zo sprak de gevallen coureur tegenover het gerenommeerde Autosport.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!