It’s the Same Old Song. In de jaren zestig scoorden de Four Tops een aardige hit met dit nummer. Het nummer van de vier donkere Amerikaanse Rhythm&Blues zangers past perfect bij het huidige Formule 1 seizoen.

Voor Sebastian Vettel en de Formule 1 kijkers was het dit raceweekend in Singapore weer hetzelfde oude liedje. Op zaterdag gooit Vettel zijn RB9 op poleposition neer om vervolgens een dag later onbedreigd naar de overwinning te rijden. De concurrentie kon Vettel bij lange na niet volgen en eindigde op gepaste afstand van de Duitser.

De spanning in de race duurde slechts vijftien seconden. Nico Rosberg had een puike start en leek Vettel te passeren, maar Rosberg schoot te ver door waardoor Vettel de koppositie weer kon terugpakken. Even leek Daniel Ricciardo de spanning in de race terug te brengen door een safety car periode te veroorzaken, maar niets was minder waar. Vettel reed na deze periode weer makkelijk weg bij zijn achtervolgers.

Ook voor Fernando Alonso was het dit weekend weer ‘The Same Old Song’. In de kwalificatie stelde de Spanjaard nog ietwat teleur met een zevende plek, maar door een goede start van de race reed de Spanjaard voor de vijfde keer dit seizoen naar een tweede plek. De Spanjaard doet met zijn tweede plek wederom aan damage control.

Mark Webber hoorde ook in Singapore dezelfde stem in zijn oor dezelfde boodschap overbrengen. Mark werd wederom gesommeerd dat hij moest ‘short shiften’. Ditmaal haalde de Aussie de finish echter niet. Een looptocht naar de pits werd Webber bespaard doordat Fernando Alonso zo vriendelijk was de afzwaaiende Red Bull coureur een lift te geven terug naar de pits. Het was echter wel het tweede weekend op rij dat de problemen bij Red Bull zich afspeelde bij de RB9 van Webber. Puur toeval?

Kimi Raikkonen stond in Singapore weer eens op het podium. Voorafgaand aan de race had de Fin al verklaard weer voor het podium te willen strijden in Singapore en daar slaagde de Lotus coureur in. Ondanks een pijnlijke rug bleef ‘The Iceman’ de aanstormende Mercedessen van Rosberg en Hamilton voor.

Mercedes stelde wederom ietwat teleur. Hamilton en Rosberg eindigde beiden in de punten, maar een echte vuist konden beiden heren niet maken. Williams slaagde er ook dit weekend niet in punten binnen te halen. Pastor Maldonado eindigde op een elfde plek net buiten de punten.

Nog iets verder naar achter reed Giedo van der Garde een puike race. De Nederlander had een goede start en reed in het begin van de race ver weg van teammaat Pic en beide Marussia’s. De McGregor coureur was lange tijd in gevecht met Valtteri Bottas van Williams, maar moest uiteindelijk toch de Fin voorbij laten. Van der Garde eindigde de race op een verdienstelijke zestiende plaats voor Max Chilton, Jules Bianchi en teamgenoot Charles Pic.

Weer terugkomend op de hit van de Four Tops: ‘It’s the Same Old Song’. Vettel domineert de raceweekenden en heeft de titel al met een hand stevig vast. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Vettel zijn vierde titel op rij binnenhaalt.

Over twee weken wordt er gereden in Korea. Zal Vettel dan weer zo dominant zijn? Is het in Korea dan weer hetzelfde liedje? Praat mee op het F1 forum van Nederland en België en deel je mening met ons!