Zoals bekend heeft Silverstone opnieuw een vijfjarig contract kunnen binnenhalen, na maanden van onderhandelen. Bernie Ecclestone heeft uiteindelijk toch toegegeven omdat hij onder druk werd gezet langs alle kanten voor het behoud van Silverstone. Toch hangt er ��n voorwaarde aan vast: het circuit moet en zal gemoderniseerd worden. BRDC directeur Alex Hooton heeft beloofd zoveel te doen als mogelijk is. In de pitcomplexen zullen een aantal veranderingen gebeuren, misschien zelfs aan het circuit zelf. Maar de geest mag niet verloren gaan.

“We moeten voorzichtig zijn want we willen Silverstone niet verliezen als een van de snelste circuits momenteel op de kalender. Het enige dat we zeker en vast moeten vermijden is dat Silverstone in een typisch Europees standaard-modelcircuit wordt. We moeten een perfect plan ontwikkelen om de identiteit van Silverstone te behouden, maar tegelijkertijd ook de veranderingen doorvoeren,”

vertelde Hooton.

De afgelopen jaren zijn er al plannen gemaakt om een volledig nieuw pitcomplex te bouwen met mediatorens en paddock en dergelijke, die zouden plaatsvinden op het Hangar Straight. Ook waren er toen plannen om een banking te bouwen zodat ze nog sneller door sommige bochten konden gaan. Nieuwe plannen zijn er nog niet bekendgemaakt, maar de Grand Prix van Engeland wordt zowieso op 10 juli doorgaan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter