De zomer loopt op zijn eind, de vakanties zijn voorbij en het beroemde en beruchte silly season explodeert bijna. Lewis Hamilton is in druk overleg met zijn McLaren-team over een contractverlenging maar er zijn nog genoeg andere zitjes om de rijderscarroussel voor 2013 op gang te brengen.

Hot item blijft de tweede Ferrari. De plek naast Fernando Alonso is nu nog in handen van Felipe Massa maar diens toekomst bij het rode team lijkt aan een flinterdun Italiaans touwtje te hangen dat op knappen staat (als het niet allang geknapt is).

Lange tijd leek Sergio Perez op pole position te staan voor de razend populaire plek. Maar volgens het Duitse Auto Motor und Sport heeft Nico Hulkenberg inmiddels een voorcontract getekend op Maranello. Op hoeveel waarheid dat verhaal berust is nog maar de vraag. Een vraag die Hulkenberg zelf niet wil beantwoorden. Er worden heel veel rijders aan Ferrari gelinkt, meent de Duitser, waarom denk je dat ik het ben? Bovendien, wie zegt dat Massa daar weg gaat?

Ook Perez komt met ontwijkende antwoorden. Het is mogelijk, stelt hij in Diario Sport. Iedereen wil voor Ferrari rijden maar ik heb geen haast. Als ik komende winter niet van team verander is het ook goed. Ik ben heel erg blij met het vertrouwen dat Sauber in mij heeft. Tja, aan open deuren is ook in Mexico blijkbaar geen gebrek maar met dat soort antwoorden komen wij dan weer geen steek verder.

De andere hot seat is die van Mercedes. Nico Rosberg ligt daar voorlopig vast maar de toekomst van Michael Schumcher is in Duitse nevelen gehuld. Een beslissing wordt niet voor oktober verwacht. Veel te laat, meent oud-coureur Christian Danner. Teams kunnen zo lang echt niet wachten. Daar heeft de welbespraakte Duitser een goed punt te pakken. In october zouden de meeste toprijders wel eens vast kunnen liggen. Het gesteggel rond Hamilton en het door McLaren voorgelegde ‘shit-contract’ zal bijvoorbeeld niet eeuwigdurend zijn.

Iemand die deze kwestie met Indiase argusogen volgt is onze grote vriend Karun Chandhok. Dat is de man die twee jaar terug nog elf kleurloze races reed met het al even kleurloze HRT, alvorens hij gedumpt werd voor zijn Japanse collega-laagvlieger Sakon Yamamoto. Karun laat zich echter niet afremmen door bijzaken als weinig talent en wacht, gewapend met een loodzware zak vol Indiase roepie’s, de gebeurtenissen rond Schumacher af.

Niet dat Karun denkt dat de Duitsers hem zullen bellen, maar mocht Schumacher een passende VUT-regeling hebben gevonden dan kan hij wel eens vervangen worden door Mercedes-protegé Paul di Resta, die nu nog zijn rondjes rijdt bij het financieel in zwaar weer geraakte Force India. En dan is er dus een plek vacant bij mijn landgenoten, grijnst Chandhok bij Sky terwijl hij wist op zijn koffer met geld. Ik denk dat er voor mij dus wel wat mogelijkheden zijn om terug te komen in de Formule 1.

Iemand die ook mogelijkheden ziet is Valtteri Bottas. Het Finse talent is momenteel reserverijder bij Williams maar zou graag promotie willen maken. Het Britse team heeft Bottas dan ook gevraagd om met de pet door Finland te reizen om zoveel mogelijk sponsorgeld los te peuteren. Bottas wordt om zijn talent gewaardeerd maar om een raceplek te bemachtigen zal hij moeten wedijveren met de financieel sterk gewapende Bruno Senna.

Klein voordeeltje voor de Fin is Toto Wolff. Dat is namelijk niet alleen de manager van de 22-jarige coureur maar ook een aandeelhouder en executive director van het Williams-team. Wolff ziet ook wel wat kansen voor zijn pupil: er zijn in Finland een hoop mensen die hem willen helpen.

Tot zover deel 461 van silly season 2012. Mochten er nieuwe verhalen door de diverse media de wereld in geslingerd worden, houden wij u op de hoogte!

Leave a Reply

Your email address will not be published.