Silly Season, een term uit de wereld van de Formule 1 wat inhoudt dat coureurs door middel van (de wildste) geruchten aan een team worden gekoppeld. Vaak fans in verbazing of verwarring brengend, maar altijd wel goed voor een gulle lach of verhitte discussie’s op onze forum.

We trappen af met het bericht dat op Spa zal worden aangekondigd dat niemand minder dan Stoffel Vandoorne volgend jaar teamgenoot zal worden van Fernando Alonso.

De reactie van McLaren kwam niet verder dan dat ze in Spa nog niet de coureurs voor het komende seizoen bekend zullen maken, maar de geruchten over Vandoorne werden allerminst ontkracht.

De laatste Belg die aan de start stond van een Formule 1-race was Jérôme d’Ambrosio, die tijdens seizoen 2011 voor één race de geschorste Romain Grosjean mocht vervangen. Tijdens de Grand Prix van Italië van dat jaar kreeg deze zijn kans, na 6 ronden kreeg hij echter al te kampen met KERS-problemen. Jérôme d’Ambrosio kon desondanks een P13 pakken.

Jérôme is thans coureur in de Formule E.

Jenson Button daartegen wordt genoemd als TV-host bij zowel Top Gear als de spinoff van de heren Clarkson, May en Hammond. Button zou daarmee niet de eerste zijn, want Tiff Needle die ooit poogde Formule 1 te rijden in een barrel van Ensign, ging hem al voor. Het verschil is evenwel dat Button ietsje succesvoller is dan ‘The Tiff‘…

En waar blijft Magnussen die plaats moest maken voor Fernando Alonso? Volgend jaar komt het nieuwe Amerikaanse Haas F1 aan de start en die schijnen onder andere te jagen op Nico Hulkenberg van Force India en Ferrari-testrijder Esteban Gutierrez, zoals wij eerder al wisten te meldden.

We blijven bij Ferrari waar Max Verstappen nu al verbonden werd aan een transer naar de Italianen. Rond de Grand Prix op Silverstone strooiden diverse media met het bericht dat het 17-jarige toptalent in beeld zou zijn bij Ferrari om als opvolger van Kimi Raikkonen te worden getekend.

Daarvoor zouden de Italianen wel met Red Bull in conclaaf moeten gaan om zijn contract uit te kopen, maar heel toevallig kwam het sportwagenmerk ook voorbij drijven als mogelijke vervanger van Renault.

Maar Jos Verstappen vind het veel te vroeg voor Ferrari. De oud-Formule 1 coureur wees er ook nog fijntjes op hoe het contract met Red Bull in elkaar zit. Max zou tot 2017 gelieerd zijn aan Red Bull Racing.

Valtteri Bottas dan? Ook ‘die andere Fin’ werd genoemd als opvolger van Kimi Räikkönen. De Italiaanse krant Corriere dello Sport maakt melding van een overeenkomst tussen de teams. Williams zou daarmee twaalf miljoen euro ontvangen voor de Fin.

Bottas zou op zijn beurt worden opgevolgd door Felipe Nasr, ware het niet dat Nasr samen met Ericsson is vastgelegd voor 2016. Sauber zou zo de geruchten de kop in willen drukken.

Wordt vervolgd!