Het is mogelijk dat Robert Kubica en Vitaly Petrov volgend jaar niet meer voor Renault zullen rijden. Dat althans claimt het Duitse Auto Motor und Sport. Volgens het blad maken Bruno Senna en Romain Grosjean een goede kans om volgend jaar in te stappen bij het subtopteam.

Kubica, enkelvoudig Grand Prix-winnaar, is momenteel herstellende van een horrorcrash tijdens een winterse rallywedstrijd en hoopt na veel operaties en een lange revalidatie volgende maand voor het eerst weer eens te kunnen rijden. Vooralsnog eerst in een straatauto en daarna hopelijk in een GP2-Renault.

De vraag is of Gerard Lopez en Eric Boullier zo lang willen wachten, aldus Auto Motor und Sport.

Kubica heeft geen contract voor 2012 en Boullier heeft op Monza al aangegeven niet te lang meer te kunnen wachten met het vastleggen van rijders voor volgend seizoen.

Vitaly Petrov heeft echter wel een contract voor 2012, maar er zouden geruchten zijn dat hij wel eens vervangen kan gaan worden door Romain Grosjean, terwijl het team door zou willen gaan met de huidige teamgenoot van Petrov; Bruno Senna.

Over Senna zegt het Duitse blad dat het potentieel om sponsoren te vinden in Brazilie nou eenmaal groter is dan in Rusland. Nieuwbakken GP2-kampioen Grosjean zou goedkoop kunnen worden vastgelegd door het team, dat wellicht door het contracteren van de Fransman goedkoper aan de Renault motoren zou kunnen komen.

Petrov trekt zich val alle silly season-geruchten ondertussen niets aan: ik heb een contract voor volgend jaar.