Volgens de laatste geruchten is Heikki Kovalainen in beeld bij Ferrari & McLaren als coureur voor het 2013 seizoen.

Ook al faalde de Fin om te imponeren gedurende zijn jaren bij Renault en McLaren, heeft hij nu toch de teambazen weten te overtuigen van z’n kunnen. Waar hij bij eerder genoemde teams nogal eens overschaduwd werdt door z’n teamgenoten, heeft hij bij z’n huidige team [Caterham – red.] z’n vertrouwen terug gevonden en laten zien waartoe hij in staat is.

Ferrari zou in hem de ideale tweede man zien ter vervanging van Felipe Massa. De Ferrari tijd van Massa, die de laatste paar jaren zéér wisselvallig presteerd, lijkt daarmee ten einde te komen. In Maranello zien ze in de 30-jarige Heikki iemand die wel constant presteerd, punten binnensleept, maar niet in de weg zal rijden van kopman Alonso. Volgens het Finse MTV3 zou er al gesproken zijn tussen de Scuderia en Kovalaïnen’s management over deze overstap.

Kink in de kabel zou echter ‘n terugkeer naar McLaren kunnen zijn. Ook in Woking hebben ze de groei van Heikki meegekregen, en daar zien ze hem als ideale vervanger van Lewis Hamilton. Het Britse team, waar Heikki z’n enige overwinning behaalde [Hongarije 2008 – red.], zou hem graag inlijven mocht Lewis inderdaad naar AMG Mercedes vertrekken.

Het lijkt er dus sterk op dat de sleutel van dit jaars Silly Season in handen ligt van onze oosterburen. Blijft Michael, of toch niet? Zoja, wat gebeurt er dan met Rosberg? Wij houden het uiteraard allemaal in de gaten voor u.
Lees het laatste nieuws hier en/of praat mee op ons forum