Volgens verschillende bronnen is Valterri Bottas dicht bij een Williams-racezitje voor komend seizoen. De 23-jarige Fin uit Nastola zou Bruno Senna gaan vervangen bij het fameuze Britse team. Zowel de Finse televisie-commentator Oskari Saari als Michael Schmidt van het Duitse Auto Motor und Sport zijn er zeker van. Volgens Schmidt heeft Senna, net als zijn landgenoot Luiz Razia, door de pitstraat gerend met tassen vol met geld, maar is er geen team dat toehapt.

Williams wil, uiteraard, niets meer over Bottas loslaten dan dat ‘het een groot talent is’. Aandeelhouder Toto Wolff, tevens betrokken bij het management van Bottas, zegt dan ook: We willen niet praten over de rijders van komend seizoen. Er is helemaal niets te melden.

De doorgaans goed geinfomeerde Finse krant Turun Sanomat meent dat de aankondiging komende week volgt. Voor Saari, de Finse uitvoering van Olav Mol, is dat van groot belang. Hij is op tv de belofte aangegaan zijn hoed op te zullen eten als Bottas niet aan de start van de Australische Grand Prix in maart verschijnt.

Mocht Bottas zijn Grand Prix debuut maken, zal hij de negende Fin zijn die in de koningsklasse van de autosport uitkomt. Illustere namen als Mikko Kozarowitzky, Leo Kinnunen, Keke Rosberg, J.J. Lehto, Mika Salo, Mika Hakkinen, Kimi Raikkonen en Heikki Kovalainen gingen hem voor.