Er valt veel geld te verdienen in Azi�. Ook Bernie Ecclestone heeft dit natuurlijk door. Hij ziet grote mogelijkheden om nog meer geld te verdienen aldaar, vandaar zijn lofzang voor dit continent.

“Azi� is het belangrijkste werelddeel op onze wereld. En als ik zeg belangrijkste bedoel ik dat ook. Europa is een beetje de Derde Wereld geworden, zeker als je ziet wat de mensen hier doen.”

“Vele jaren werd Monaco gezien als de race der races. Maar nu is Shanghai, met zijn twee miljard kostende faciliteiten, hard op weg om de nieuwe standaard te worden. Mensen zeg nu dat ze zoiets willen als Shanghai.”

Shanghai heeft een contract voor zeven jaar om Grand Prix te mogen organiseren. Volgens Ecclestone is dit een uitgelezen kans voor sponsors om een aandeel te krijgen in de snelst groeiende economie ter wereld.

En natuurlijk een goede kans om zijn eigen portomonnee nog eens flink te spekken. Dat lijkt tegenwoordig dan ook zijn voornaamste drijfveer. Fans of teams? Alleen maar lastpakken hoor je Ecclestone zachtjes denken…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter