Vandaag is het nieuwe Formule 1 circuit in Shangai (China) geopend met een plechtigheid. E�n van de aanwezigen was Gerhard Berger, die drie ronden aflegde met de F2003-GA, de Ferrari waar Michael Schumacher vorig jaar zijn zesde titel mee veroverde. Berger was zes jaar lang coureur bij de Scuderia, onder meer aan de zijde van Jean Alesi.

De bouw van het 5.450 km lange circuit begonnen al in oktober 2002 en werden vorige week afgerond. De layout komt uit de hand van Herman Tilke en kostte ongeveer 300 miljoen Euro. De tribunes kunnen 200.000 bezoekers aan en er is ook een themapark. Op speciaal verzoek bevindt de paddock zich op een eiland, ver weg en onbereikbaar van de gewone fan…

De allereerste Grote Prijs van China zal doorgaan op 26 september.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter