Frank Williams kreeg in China een mooi verjaardagscadeau van zijn coureurs.

Het team behaalde een zevende en achtste plaats, nadat zij respectievelijk als veertiende en dertiende gestart waren. Senna meent dat de kwalificatiesnelheid nog kan worden verbeterd, als het team DRS weet te verfijnen.

Als je kijkt naar de prestaties in de kwalificatie zit iedereen zeer dicht bij elkaar. We hebben het over vijftien auto’s binnen zes tienden van een seconde. Als je drie tienden kan winnen met het DRS-effect, wat niet onmogelijk is, dan heb je misschien al drie of vier plaatsen winst. We richten ons dus daarop, maar vooral op het verbeteren van de prestaties van verschillende onderdelen aan de auto. Ik denk dat we de goede kant opgaan., aldus de Braziliaan.

Daar heeft Bruno inderdaad een goed punt; In de vrije training en kwalificatie mogen de coureurs DRS zonder beperkingen gebruiken. De winst van het systeem is in de kwalificatie dus groter dan in de race.

Echter zal een eventueel vernieuwd DRS-systeem niet gereed voor de Grand Prix van Bahrein, waardoor de achterstand ten opzichte van de rest nog even zal blijven bestaan. Maar Williams laat zien dat zij klaar is voor een opwaartse stap naar de voorste positie’s op de grid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *