Volgend jaar zal voor het eerst sinds 1988 het Formule 1 seizoen niet van start gaan in maart.

Albert Park in Melbourne blijft haar status van seizoensopener behouden, doch zal de winterperiode -en daarmee de afkickverschijnselen- voor de die-hard fan flink wat worden opgerekt.

De vrije trainingen starten op vrijdag 1 april en de race zal zondag 3 april worden verreden. Dit betekent dat er na Pasen zal worden gereden, net voor de omslag naar zomertijd en daardoor zal het donker zijn in Melbourne. De race moet dus eerder op de dag worden georganiseerd.

Na Australië wacht China, welk de week erop zal worden verreden. De FIA wil het seizoen korter maken, dat zorgt er uiteraard voor dat de races dichter op elkaar zullen liggen.

Het is niet duidelijk wat de teams met de extra winterweken mogen of kunnen doen. Een mogelijkheid is dat de wintertest wordt verlengd, zodat men zich beter kan voorbereiden op een druk raceseizoen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!