Nadat Max Verstappen uitviel in Canada met een defecte accu, waren er harde woorden te horen richting zijn team en motorleverancier.

Veel fans waren van mening dat de jonge Nederlander zich minder expliciet had kunnen uitlaten. Na de race in Bakoe, Azerbeidzjan, verliet Verstappen het circuit om weer een uitvalbeurt in kansrijke positie te verwerken.

Maar nu heeft Formule1.nl een aantal feiten op een rijtje gezet, die het gelijk van Max Verstappen staven.

Daaruit is gebleken dat Max Verstappen onderaan de lijst van gereden raceronden in 2017 staat. De Nederlander wist in vier van de acht races de finish niet te halen. Dat kwam drie keer door technische pech en hij was ook nog een keer het slachtoffer van een startcrash.

277 ronden heeft Max tot nu toe gereden, terwijl er in alle Grands Prix (tot en met Bakoe, FR) 487 ronden zijn afgelegd.

Red Bull heeft mede door de aanhoudende pech van Max Verstappen zelfs op minder raceronden gereden dan McLaren, dat er ondanks alle problemen met de Honda-motor 716 heeft afgelegd!

Opmerkelijk: Zowel Alonso als Wehrlein hebben meer rondes gereden. Opmerkelijk omdat Alonso Monaco oversloeg om de Indianapolis 500 te rijden.

Pascal Wehrlein had in een crash bij de Race of Champions in Miami enkele halswervels gebroken en kon pas vanaf Bahrein weer racen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!