Michael Schumacher verwacht niet dat Mercedes Grand Prix meteen zal kunnen meevechten om de overwinning. De 40- jarige Duitser wil in de eerste races vooral de schade beperken.

Toen de zevenvoudig wereldkampioen bij Mercedes GP instapte was het doel om beide wereldtitels te veroveren, maar daar wil hij voorlopig niet aan denken.

Nu het testseizoen er bijna opzit, valt de snelheid van de Mercedes wat tegen. Op dit moment bevinden we ons niet in de positie waarin we ons willen bevinden. We zijn waarschijnlijk niet competitief genoeg om de eerste races te kunnen winnen.

Maar we werken hard en het seizoen is lang. vervolgt de Mercedes-coureur. Voorlopig moeten we de schade zien te beperken. Er is echter geen enkele aanleiding om te zeggen dat we niet in staat zijn om het kampioenschap te winnen.

Schumacher is wel tevreden over het moraal binnen het team: We werken erg goed samen. Het is een professioneel team met een goede sfeer. Maar uiteindelijk zullen we ons op het circuit moeten bewijzen. Testen is één ding, racen iets helemaal anders.