De eerste vijf GP’s zijn alles behalve goed verlopen voor Michael Schumacher. Ook in Monaco verwacht hij moeilijke omstandigheden doordat hij tijdens de kwalificatie al vroeg een tijd zal moeten neerzetten.

De dominantie van Ferrari werd vorig seizoen even doorbroken op het circuit van Monaco door de zege van Jarno Trulli.  Schumacher zag de finish echter niet, hij viel uit nadat hij in aanraking gekomen was met Juan-Pablo Montoya.

De Duitser verwacht voor komend weekend een zwaar weekend voor zijn team: ” We waren voor een heel lange periode enorm goed en nu kennen we enkele problemen. Je hebt perioden waarin het goed gaat en daarnaast heb je mindere perioden, dat hoort bij de sport.  We weten echter wat deze problemen veroorzaken en moet nu proberen om ons terug te vechten naar de top.  “

Naast de problemen die het team nu kent, zal Schumacher dit weekend al vroeg tijdens de eerste kwalificatie een snelle tijd moeten proberen neerzetten. Dit geeft hem een nadeel ten opzichte van de concurrentie. ” Dit zijn nu ��nmaal de regels en we gaan proberen er het beste van te maken.  “

” Ook al zal het heel lastig worden omdat de kwalificatie een nogal beslissende factor is, dat neemt niet weg dat ik er ontzettend zin in heb om daar te racen. We kijken uit naar deze uitdaging en het woord opgeven kennen we niet., en we geven het zeker niet op voor we het hebben geprobeerd.  “  aldus een overtuigende Michael Schumacher.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!