Vorige week verschenen de berichten in de media dat Mercedes niet helemaal tevreden over Michael Schumacher zou zijn. De voormalige wereldkampioen moet zijn prestaties flink gaan verbeteren om bij het team te mogen blijven, zo was de algehele strekking. Maar Schumacher heeft die kritiek weerlegd. Volgens hem is het niet helemaal eerlijk om zijn prestaties met die van Nico Rosberg te vergelijken. Het materiaal zou immers niet altijd gelijk zijn geweest.

Gisteren, in Japan, was de auto uitstekend. Maar dat is helaas niet altijd zo geweest, aldus Schumacher. Er zijn heel veel problemen geweest, met name aan míjn auto. Aan de buitenkant was daar niets van te zien, behalve dan dat ik te langzaam rondreed. Maar de auto’s van Nico en van mij zijn niet altijd hetzelfde geweest.

In Japan leek Schumacher de snellere van de twee Mercedes coureurs. Maar hij kwam vast te zitten achter Rosberg en ondanks een enkele poging kon Schumacher zijn 16 jaar jongere teamgenoot niet inhalen. Uit frustratie vroeg Schumacher via de radio zijn team om hulp. Maar die bleef uit. Engineer Andy Shovlin was duidelijk: geen teamorders.

Op het Duitse Sky reageert Schumacher nog even kort op de openlijke kritiek die hij kreeg van teambaas Ross Brawn: Echte kritiek op mij was het niet. Hij merkte gewoon op dat Nico iets sneller is en daarin heeft hij gelijk.