Michael Schumacher is blij met de komst van Fernando Alonso naar Ferrari. Sterker nog, de Duitser was van meet af aan een groot voorstander van de komst van de Spanjaard. Schumacher, die zelf vijf titels veroverde in Italiaanse dienst, is momenteel adviseur van het team.

Fernando bij Ferrari, dat zie ik wel zitten, zegt Schumacher op zijn website. Vanaf het begin ben ik bij deze beslissing betrokken geweest en ik denk dat het goed is. Ik weet zeker dat Fernando zich hier thuis gaat voelen. Ik heet hem dan ook graag welkom in het team. Schumacher verloor de wereldtitelstrijd van Alonso in 2006.

Ook Felipe Massa ziet Alonso’s komst wel zitten. De Braziliaan heeft geen enkel probleem met de Spanjaard, ondanks wat publiekelijk uitgevochten oneenigheid in 2007. Dat hebben we allang uitgepraat. We hebben geen problemen met elkaar, aldus Massa.

Hij is een geweldige rijder. Maar dat waren Michael en Kimi ook. Bij Ferrari heb je altijd te maken met hele goede teamgenoten. Raikkonen praatte nooit zoveel, maar hij was een prima teamgenoot. Ik hoop dat Fernando dat ook zal zijn. Het team kan in ieder geval uitstekend omgaan met twee rijders.

By peter