Michael Schumacher zal straks als tweede aan de GP van Canada starten, maar er is ook slecht nieuws uit het Ferrari kamp want Rubens Barrichello moest door een probleem met zijn versnellingsbak terug de pits in en kon dus geen tijd neerzetten. Gemengde gevoelens dus bij de Scuderia.

“Ik ben niet echt verbaasd om op de eerste rij te staan omdat we gisteren een oplossing vonden voor onze problemen waardoor we deze morgen een veel betere wagen hadden. Gelukkig had ik toen het probleem met mijn versnellingsbak en niet nu, voorlopig begrijpen we nog niet waarom dit voorviel. Iedereen binnen het team heeft veel werk geleverd om deze verbetering mogelijk te maken. Ik ben veel zekerder van de race dan tot nu toe dit seizoen. De lange rechte stukken betekenen dat er veel inhaalmogelijkheden zijn. Door het nieuwe baanoppervlak verwacht ik geen problemen.”

Rubens Barrichello was niet zo optimistisch als zijn teamgenoot.

“Het enige wat ik kan zeggen is dat ik enorm teleurgesteld ben. Mijn wagen had een probleem met de versnellingsbak aan het einde van mijn outlap en daardoor moest ik terug de pits in. Het is spijtig want ik ben er zeker van dat ik een mooie ronde had kunnen neerzetten. Nu verwacht ik een inhaalrace, het zal moeilijk worden maar ik zal zoals altijd alles geven.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter