De zevende titel is binnen voor Michael Schumacher. Het feestje was niet compleet want Schumi moest de zege aan Kimi Raikkonen laten, maar het is zeker en vast geen domper op de feestvreugde.

“Ongelofelijk! Ik heb moeite om de juiste woorden te vinden. Het was totaal onverwacht dat we de titels zo vroeg vast konden leggen. Het toont aan hoe uitzonderlijk we dit jaar zijn, en hoe uitzonderlijk Ferrari als team kan werken. De manier waarop wij en onze partners inspeelden op vorig jaar is indrukwekkend. Dit gebeurt vast nooit meer, dus moeten we ervan genieten!”

Zei Schumacher

Ross Brawn had de titel liever gevierd met een overwinning, maar hij is zeer tevreden om de beide titels zo vroeg op het seizoen in handen te hebben.

“Het zal nog even duren voor het inzinkt. Het was een zeer spectaculaire race en natuurlijk hadden we graag gewonnen, maar tweedes en derdes is ook zeer goed. Michael moest voor Rubens aankomen, en dus hebben we geen enkel risico genomen tijdens de race. Het leek lange tijd dat we konden winnen, maar toen kregen we opnieuw een safety car.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter