Komend seizoen zien we Michaël Schumacher, na drie jaar afwezigheid, terug in een Formule 1- bolide. Niet in een Ferrari waarmee hij vijf wereldtitels won, maar wel in een Mercedes. De 40- jarige Duitser heeft via een open brief in de Italiaanse media aan zijn fans laten weten dat Ferrari altijd een bijzondere plaats in zijn hart zal hebben.

In de open brief brengt Schumi hulde aan Ferrari en haar fans en hoopt dat ze hem ook in de toekomst zullen blijven steunen.

Veertien jaar lang was ik een deel van Ferrari en Ferrari was veertien jaar een deel van mij. Een groot deel van mijn hart zal altijd bij Ferrari blijven. Ik zal altijd terugdenken aan de warmte, kracht en de inzet die ik zoveel jaren kreeg van de Italiaanse Ferrari-fans. Ik voelde me altijd welkom bij jullie en ik heb altijd geprobeerd jullie het plezier en de passie te geven wanneer ik op het circuit was en de overwinningen vierde.

Schumacher schrijft verder dat hij veel geleerd heeft bij Ferrari en dat hij verwacht dat zijn voormalige team in 2010 weer sterk zal zijn.

Ik heb veel vrienden gekregen en veel geleerd in de veertien jaar bij Ferrari. Ik heb nauwkeurig de manieren geobserveerd waarop je uitdagingen aangaat. Zo moet je niet te snel klagen, maar proberen om de schoonheid van dingen in te zien en de goedheid en vreugde in wat onvermijdelijk is. Nu begint er een nieuw hoofdstuk voor mij en ik zal op de baan met respect tegen Ferrari vechten. Het zullen ongetwijfeld zware gevechten worden.

Tot slot wil ik graag iedereen bedanken die mij heeft gesteund. Ik hoop dat jullie naast de twee Ferrari-coureurs, mij ook een beetje steun geven.