Giancarlo Fisichella gelooft niet in een zege van zevenvoudig wereldkampioen Micha�l Schumacher. De Italiaan denkt dat het dit weekend vooral tussen Renault en McLaren zal gaan, en dat teams als Williams, BAR-Honda en Ferrari meer voor de andere plaatsen zullen strijden dan de podiumplaatsen. Die conclusie maakte de 32-jarige Renault-coureur na de vrije trainingssessies van gisteren.

Image hosted by Photobucket.com
“Ik denk niet dat hij kan winnen dit weekend,” zegt Fisichella. “Ik reed achter hem tijdens de lange stints en ik reed gemiddeld een seconde sneller dan hij. Ik denk dat het tussen Renault en McLaren gaat, ik geloof dat wij sneller zijn dan alle andere teams. Het zal moeilijk worden om hen te verslaan, de tijden zullen dicht bij elkaar liggen.

Micha�l had problemen met de achterkant onder controle te houden toen hij remde. Hij was niet zo aggresief in de bochten, hij was gewoon niet snel genoeg. Ik denk dat Ferrari nog steeds problemen heeft hier. Het is wel geen slecht nieuws voor ons en nu kan zelfs een zevenvoudig wereldkampioen als Micha�l niet voor een podium meestrijden.”

Fisichella eindigde drie plaatsen achter teammaat Fernando Alonso, met de twee McLaren-coureurs tussenin. “Het ziet er goed uit,” gaat hij verder. “De eerste indruk is dat we erg snel zijn gedurende langere stints. We weten wel nog niet welk type banden we het best kunnen gebruiken en het wordt een gok. We zijn het nog steeds aan het uitzoeken maar de bandenslijtage lijkt hier niet erg te zijn.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter