Mercedes GP geeft toe dat coureur Michael Schumacher geen lange periodes in de simulator door kan brengen. De zevenvoudig wereldkampioen kampt met een soort motion sickness of simulator sickness in dit geval. Daardoor wordt hij misselijk wanneer hij test in de simulator.

Diverse bronnen, oa. Bild en “The Telegraph“, dreven Mercedes ertoe om dit verwonderlijke nieuws te bevestigen.

Tegenover Bild erkent Mercedes dat het zo is, maar benadrukt dat het geen negatieve impact op het rijden van Schumacher heeft. MercedesGP stelt in een verklaring:

Michael is eigenlijk altijd van tijd tot tijd vatbaar geweest voor simulator sickness, wat de tijd die hij in een simulator door kan brengen bekort. Michael ondervindt daar echter geen grote hinder van, aangezien hij samen met zijn engineers effectief omgaat met de tijd die hij wel in de simulator zit. Het probleem werd in 2010 duidelijker, doordat onze technologie niet aan de hoogste standaard voldoet

Eind dit jaar hoopt men een nieuwe simulator af te hebben, die kan wedijveren met de simulatoren van Red Bull en McLaren. Men hoopt dat Schumacher dan veel minder last heeft van zijn ‘wagenziekte’.