Terwijl teamgenoot Rosberg een prima derde tijd realiseerde in de kwalificatie van vandaag, kwam zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher niet verder dan een achtste positie voor de race van morgen. Het vervelendste is nog dat ‘Schumi’ geen flauw idee heeft, waar het aan zou kunnen liggen.

Schumacher eindigde op meer dan een seconde van zijn teamgenoot Nico Rosberg, terwijl Rosberg op zijn beurt het tempo van Sebastian Vettel lijkt te kunnen volgen, daar de jongste Duitser van het team uiteindelijk slechts een halve seconde hoefde toe te geven op de huidige wereldkampioen.

Ik ben helemaal niet blij dat ik zo ver weg zit van de top 3. Om welke reden dan ook was de grip nu marginaal, vergeleken met het grip wat ik vanmorgen had in de VT3, zo vertelde een zichtbaar verbijsterde Schumacher aan de BBC.

Ik worstelde al in Q2. De baan was zeker beter dan vanmorgen, maar we konden de snelheid van de ochtendsessie niet meer herhalen in de kwalificatie. Dus we moeten begrijpen wat er aan de hand is met de auto. Hoe meer ik puste, hoe meer dingen fout gingen. En op het einde was er geen grip meer en kon ik niet meer vechten voor een betere startpositie, zo treurde de recordkampioen om zijn gemiste kansen.