Eindelijk vakantie ! Zoals ieder jaar trekt Michael zich met zijn familie voor Kerstmis terug in zijn vakantiehuis in de Noorse bergen. Sneeuw en rust, een succesrecept wat zich heeft uitbetaald.

De afgelopen jaren verstopte Michael zich wekenlang in zijn winter oase, startte dan daarna volledig ontspannen een nieuw seizoen en reed naar kampioenschap vier, vijf en zes. Hij viert hier niet alleen Kerst en Oud en Nieuw maar ook zijn verjaardag, op de derde januari.

Zijn hoofdinteresse als hij vrij heeft van F1: zijn familie, samenzijn met echtgenote Corinnna en de kinderen Gina-Maria en Mick.

“De tijd in Noorwegen betekent de knop omdraaien en de ziel laten gaan. Het houdt in dat ik dan een bundeling heb van saamhorigheid met de mijnen.”

Ongeveer zes jaar geleden kocht hij in Trysil, waar ongeveer 7.000 mensen wonen, zijn kracht oase. Men zegt dat hij er zo’n anderhalf miljoen Euro voor neertelde.

“Het grote voordeel is dat bij min 25 graden de journalisten geen zin hebben om buiten te gaan staan wachten voor een plaatje of een praatje.”

Zijn luxe hut beslaat zo’n 600 m2 woonoppervlak. Alleen de woonkamer is al 90 m2 groot en beneden heeft hij een reusachtige sauna en natuurlijk een fitness ruimte, want alleen maar luieren dat kan Michael niet:

“Ik ben een actief mens. Ik haat vetrolletjes.”

Daarom bindt hij ook regelmatig de lange latten onder en begeeft zich op ��n van de 63 ski pistes in de omgeving. Aan het eind van de dag kan hij dan zonder lastig gevallen te worden een gl�hwein drinken in zijn stamkroeg Knettssetra.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter