Raymond Schouten rijdt volgend seizoen op de grote motoren het wereldkampioenschap wegrace. De 18 jarige coureur uit Waardhuizen is ingelijfd door de stal van de Nederlander Arie Molenaar. Schouten zal op een Honda uitkomen in de 125cc klasse.

Molenaar presenteerde donderdag in Arnhem zijn raceteam dat komend jaar in de grandprixwedstrijden uitkomt. Schouten reed vorig jaar in de lichtste motorklasse het open Nederlands kampioenschap. Daarin eindigde de talentvolle racer als derde. Hij mocht ook starten in de TT van Assen. Schouten reed van alle Nederlanders de beste rondetijden in de trainingen, maar viel tijdens de Grote Prijs uit.

Jakub Smrz wordt Schoutens teammaat in 2004. De 20 jarige Tsjech had dit seizoen al enkele goede invalbeurten in het team van Molenaar. Hij zal racen in de 250cc klasse.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter