Het team van Sauber behoort tot de kleinere teams in de Formule 1. ‘Hinwil’ heeft het vorig jaar op financieel gebied het flink te verduren gehad.

Talloze malen werden er grote geldbedragen beloofd, en even zo vaak kwam er niets van terecht. Of in een afgezwakte vorm. Doch lijkt ook het team schuldig aan de huidige situatie. De Zwitsers konden volgens Blick eind 2013 voor veertien miljoen dollar GP2-kampioen Fabio Leimer een racezitje te geven, maar hielden voor hun 25-jarige landgenoot de deur dicht.

Een opvallende ‘move’ daar Leimer geen onbekende is voor Sauber. In 2011 reed Leimer al testsessie voor het Zwitserse equipe.

Volgens de ervaren journalist van Blick, Roger Benoit, vond Sauber de veertien miljoen van Leimer, via zijn trouwe sponsor Rainer Gantenbein, niet genoeg en vroeg het dubbele, iets minder dan dat Esteban Gutierrez geboden had. De Mexicaan racet dit jaar weer voor Sauber, net als de Duitser Adrian Sutil. Dus Esteban won het van Fabio, maar de positie van Gutierrez zou voor 2015 in gevaar zijn.

Giedo van der Garde zou Sauber namelijk vele miljoenen beloofd hebben als hij volgend jaar zou mogen racen. De Nederlander zou volgens Blick zelfs al een voorlopige overeenkomst voor een zitje op zak hebben.

Dit zou dan ook de reden zijn, waarom Giedo zoals komend weekend regelmatig vrijdagtrainingen rijdt en volgende week na de race in Spanje ook een testdag voor zijn rekening mag nemen.

Bron: frankyremtlaaaat.wordpress.com