Sauber gaat volgend jaar rijden met de Ferrari motor van dit jaar. Sauber teambaas Monisha Kaltenborn bevestigde het nieuws vandaag in Japan.

We zullen de laatste specificatie van de Ferrari-motor uit 2016 gebruiken in 2017, vertelt Kaltenborn aan Motorsport. We hebben dit besluit al een tijd geleden gemaakt, toen de reglementen voor het komende seizoen nog niet honderd procent duidelijk waren. Op dat moment namen we de strategische beslissing dat we de middelen die we hebben, willen richten op de ontwikkeling van het chassis en de prestaties. We willen op het gebied van de krachtbron bij het vertrouwelijke blijven. Het is een strategische beslissing.

Kaltenborn benadrukt dat het om strategische keus gaat en niet omdat het team te weinig financiële middelen heeft:
We liggen op schema. Door de nieuwe eigenaren hebben we nu stabiliteit en het zetje dat nodig is om stappen te maken. We zijn financieel stabiel en we zijn het team aan het uitbreiden. We hebben al een aantal nieuwe mensen aangetrokken en er komen nog een aantal nieuwe mensen bij, dus ik kan geen enkele reden bedenken waardoor we niet kunnen doorontwikkelen zoals we willen. Natuurlijk zullen we ons niet ontwikkelen op het gebied van de krachtbron. Naar onze mening is dit echter de juiste keuze. We zijn er zeker van dat wat we missen aan de kant van de motor, we dankzij de toevoegingen aan het team kunnen compenseren op het gebied van het chassis.

Sauber kiest in 2017 dus voor de situatie die Scuderia Toro Rosso dit jaar heeft, rijden met een Ferrari motor van één seizoen terug. Toro Rosso is volgend jaar maar al te blij dat het kan starten met een nieuwe Renault-motor, het team is dit jaar ver terug gezakt omdat andere teams motorische updates hebben gekregen. Nu Honda en Renault ook dichterbij Ferrari zijn gekomen lijkt het erop dat Sauber volgend jaar een zwaar seizoen tegemoet kan zien.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter