Volgens diverse media zal Sauber de optie in het contract van Robin Frijns niet lichten. De optie op het contract van de Limburger verloopt op 15 september, Frijns geeft zelf aan nog niets gehoord te hebben.

Ik heb zelf geen idee. Ik hoor niets, ik weet niets. aldus Frijns in de Telegraaf. Of mijn manager met andere teams praat? Dat weet ik niet. Ik focus me op het racen

Frijns maakt gebruik van de Duitse manager Werner Heinz. Heinz krijgt regelmatig kritiek omdat hij teveel coureurs zou managen. Zo is Heinz ook manager van Nico Rosberg, Nick Heidfeld, en houdt hij zich bezig met basketbal. Heinz zou zich volgens critici te weinig inzetten voor Frijns.

De reputatie van Frijns is nog altijd goed, hij staat hoog aangeschreven. Sponsorgeld is er echter nog steeds niet. Sauber kiest volgend jaar zeer waarschijnlijk voor de kapitaalkrachtige Rus Sergei Sirotkin. Daarnaast wil het team een ervaren piloot inzetten.

Binnenkort praat Sauber weer met Frijns. Frijns had op Spa Francorchamps niet veel geluk, in de eerste race eindigde hij als 9e. In de tweede race viel hij na 2 ronden met versnellingsbakproblemen uit.
Het is nog de vraag of Frijns over twee weken op Monza opnieuw voor Hilmer Motorsport GP2 mag rijden. Hilmer Motorsport laat Frijns tot nu toe gratis rijden.

By peter