Sauber heeft als allereerste haar nieuwe bolide voor 2017 gepresenteerd. Het Zwitserse team gaf van de C36 online enkele foto’s vrij.

Sauber heeft gekozen voor een nieuwe livery, het blauw/ gele heeft plaats gemaakt voor blauw, wit, en goud. Op de bolide staat groot “25 Years”, dit markeert de 25e deelname van Sauber aan de Formule 1. Sauber debuteerde in 1993 met Mercedes in de Formule 1.

De Sauber C36 is aangepast aan de nieuwe reglementen, dit betekent dat de auto lager en breder is. Ontwerper Jorg Zander over de nieuwe bolide: De auto is 20 centimeter breder geworden, 2 meter in plaats van 1,8 meter. De banden zijn 25% breder. De voor – en achtervleugel zijn breder, en de diffuser is vergroot. Dit alles gaat ervoor zorgen dat de rondetijden omlaag gaan. Daarnaast is de auto lichter, op sommige gebieden is het team hierin tot het uiterste gegaan. De side pods, radioator, en bodywork zijn slanker dan voorheen. De grote teams hebben altijd voordeel als er wijzigingen zijn, maar als de kaarten herverdeeld worden in het veld biedt het ook kansen voor ons.

De Sauber C36 is uitgerust met de Ferrari motor van vorig jaar en zal bestuurd worden door Marcus Ericsson en Pascal Wehrlein. Wehrlein zal de eerste wintertest vanwege een rugblessure missen.

Praat mee over de nieuwe Sauber op ons forum!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.